Hyppää sisältöön
Laiturilla makaava tyttö

Opiskelu Kuusamossa

Ammattiopintoja

Toisen asteen opintotarjottimelta voit valita mieleisesi alan. Opiskele liiketaloutta, ajoneuvoalaa, matkailua, logistiikkaa ja paljon muuta. Ammattiopintoja kouluttaa Kainuun ammattiopisto, Kao ja Koillis-Suomen aikuiskoulutuskeskus Ksak sekä Kuusamon lukio. Monimuoto-opiskelijana tai oppisopimuksella pääsee työn touhuun opintojen ohessa, jos ei kokopäiväinen pänttääminen ole lempihommaa. Kuusamoon on suunnitteilla Kuusamo Kampus, joka kokoaisi yhteen kaikki koulutusta tarjoavat oppilaitokset; ammattiopistot, kansan- ja kansalaisopistot, avoimen yliopiston ja täydennyskoulutusta tarjoavat tahot.

Taide- ja urheiluopinnot

Luontokuvaus on Kuusamossa suosittua, josta saa pitkälti kiittää luontokuvauksen edelläkävijä Hannu Hautalaa. Hautala teki elämäntyönsä Kuusamon moniulotteisessa luonnossa kuvaten maisemia ja eläimiä poroista merikotkiin. Kitkajoen kupeessa kohoava Päähkänäkallio oli Hautalan lempipaikka, ja sitä voidaankin pitää Kuusamon sielumaisemana.

Kuusamo-opisto kouluttaa uusia valokuvaajia joka vuosi ja vuosittainen Kuusamo Nature Photo Festival on maailmalla saakka tunnettu. Kuvataiteen, kädentaitojen, kirjoittamisen ja luontoon sekä hyvinvointiin liittyviä opintoja on tarjolla lyhytkursseista ammattitutkintoihin. Eri taiteen alojen ammattilaisia palvelee Kuusamon Arktinen Residenssikeskus ja kansalaisopistolla on useita kädentaitoihin liittyviä kursseja.

Ruka-Vuokatin yhteistyönä alueella toimii urheiluakatemia ammattiurheilijoiksi tähtääville nuorille. Alppihiihtäjiä, lumilautailijoita, mäkihyppääjiä ja hiihtäjiä on noussut Kuusamosta maailman huipulle saakka. Kuusamo on myös perinteinen ja vankka lentopallopitäjä, ja Kuusamon Pallokarhujen naiset ovatkin voittaneet Suomen mestaruuden useaan otteeseen.

Musiikkiopisto

Kuusamon musiikkiopistosta saa edellytykset niin musiikin harrastaja kuin musiikkialaa ammatikseen suunnitteleva. Musiikkikasvatuksen voi aloittaa jo musiikkileikkikoulussa. Luova ilmaisu ja sosiaaliset taidot kehittyvät leikkikoulussa laulaen, soittaen ja tanssien.

Avoin yliopisto ja lyhytkurssit

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistossa voit suorittaa avoimen yliopiston opintoja tai onko tarvetta täydennys- ja korttikoulutukselle, kurssittaudu hiihdonopettajaksi, opiskele uusi kieli tai ryhdy kirjailijaksi. Kurssitarjonnassa myös senioreille ja lapsille opintoja. Verkossa voit opiskella melkein mitä vain eikä tarvitse poistua Kuusamosta.

Ota yhteyttä