Hyppää sisältöön
Palaveri pöydän ääressä

Töihin Kuusamoon

Kuusamossa elät parasta arkea. Tule töihin ja asetu Kuusamoon koko perheen kanssa.

Kuusamossa elät parasta arkea

Haluaisitko töitä Kuusamosta ja muuttaa tänne? Tai onko sinulla jo työpaikka Kuusamossa, mutta asuntoa ei ole vielä löytynyt? Oletko kuusamolainen ja harkitset alan vaihtoa? Ovatko opintosi päättymässä ja työnhaku edessä? Tarvitsetko lisätietoa palveluista ja harrastuksista, opinnoista ja lastenhoidosta? Kiepissä autamme sinua löytämään töitä tai opiskelupaikan, asunnon ja mukavia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia sinulle ja perheellesi.

Kuusamon työpaikkatarjotin

Kuusamossa on avoimia työpaikkoja etenkin matkailu- ja muilla palvelualoilla, puuteollisuudessa ja rakennus- sekä kuljetusalalla. Tarjolla on pätkätöitä, sesonkitöitä, reissutöitä ja ympärivuotisia, vakituisia työpaikkoja. Erilaisia kehityshankkeita on alueella useita, ja ne voivat toimia ponnahduslautana aivan uudelle uralle. Etätyömahdollisuudet ja monipaikkaisuus tarjoilevat uudenlaisia vaihtoehtoja työskennellä jouhevasti. Suositussa matkailupitäjässä voi myös valita tekevänsä talvisesonkina täysin erilaista työtä kuin sulan maan aikana.

Kuusamossa kannustetaan vahvasti yrittäjyyteen. Kevyt- ja kesäyrittäjyys tai sivutoiminen yrittäjyys ovat hyviä keinoja ansaita lisää, sekä kokeilla yrittäjän arkea turvallisesti. Kiepistä saat vinkkejä oman yrityksen perustamiseen, ja Naturpoliksen yritysneuvojat ohjaavat yrittäjyyden saloihin tarkemmin Kiepin yläkerrassa.

Opintomahdollisuuksia on lukiosta ja toisen asteen opinnoista korkeakouluopintoihin ja vapaan sivistystyön oppilaitoksiin. Voit myös opiskella ammattiin oppisopimuksella.

Työhakemus, CV ja työhaastattelu

Työhakemuksen laadinta voi tuntua joskus vaikealta ja työhaastatteluun valmistautuminen vie yöunet. CV:n eli ansioluettelon päivittäminen ei meinaa onnistua, ja kuvakin pitäisi saada. Kiepissä järjestetään työpajoja, joissa opetellaan laatimaan ytimekkäitä ja toimivia hakemuksia ja ansioluetteloita. Työhaastattelutkaan eivät enää jännitä, kun tietää, miten toimia ja mitä kannattaa sanoa. Voit myös varata ajan Kieppiin uraohjaajalle tai työelämätulkille, ja tehdään yhdessä hakemukset ja CV:t, ja mietitään samalla minne lähetät hakemuksia.

Työttömyys, osatyökykyisyys ja ammatillinen kuntoutus

Jos olet jäänyt työttömäksi tai ollut työttömänä jo pidemmän aikaa, koet työllistymisen haastavaksi tai tarvitset sairastumisen takia tukea työllistymiseen, autamme sinua kartoittamaan vaihtoehtoja. Ammatillisessa kuntoutuksessa saat oman työhönvalmentajan, voit osallistua työkokeiluun, ja löytää kokonaan uuden polun elämällesi. Valmentaja tukee myös yrittäjyyden aloittamisessa. Neuvomme myös tukien hakemisessa ja osaamisen kehittämisessä.

Ota meihin yhteyttä!