Hyppää sisältöön
Ihmisiä talvella ulkona

Kansainväliset palvelut

Saavuitko Kuusamoon ulkomailta? Kuusamon kansainväliset palvelut löydät Kiepistä, Kuusamon kaupungintalolta. Tukea, neuvontaa ja ohjausta kotoutumiseen, sopetutumiseen ja asettautumiseen uuteen kotikaupunkiisi.

Onko Kuusamo uusi kotikaupunkisi?

Kuusamo on kansainvälinen kaupunki Koillis-Suomessa. Kuusamossa on pitkät ja runsaslumiset talvet, värikkäät syksyt ja valoisat, lämpimät kesät. Lumettomista maista saapuvalle talvi voi yllättää kylmyydellään, mutta siihen voi myös rakastua nopeasti, kun oppii elämään sään ehdoilla. Oikea pukeutuminen, välimatkojen ymmärtäminen ja lumen tarjoamat harrastusmahdollisuudet tekevät talviajasta nautinnollisen.

Kuusamolainen lämpenee hitaasti, mutta varmasti

Kuusamolainen voi alkuun tuntua hieman jäyhältä ja vaikeasti lähestyttävältä, tarkkaillen ensin vähän etäämpää, mutta päästää kyllä pikkuhiljaa lähelle, on kyse naapuripitäjästä tai toiselta puolen palloa saapuvasta ihmisestä. Kuusamolaiset ovat tottuneet rajanpinnassa asumisen kautta ulkomaalaisiin, ja suosittuna matkailukohteena Kuusamo kasvaa vuosi vuodelta kansainvälisemmäksi. Kuusamon väestöstä vajaa kolme prosenttia on ulkomaalaisia, mutta talvisin kausityöntekijöiden määrä nostaa lukua roimasti.

Kiinnostuksen osoittaminen suomalaista kulttuuria, tapoja ja mustaa huumoria kohtaan saa juroimmankin paikallisen lopulta lämpenemään. Paikallinen ruoka, musiikki, luonto ja maisemat yhdistettynä suomalaiseen vieraanvaraisuuteen ja kohteliaisuuteen, on mainio paketti, kun siihen pääsee kunnolla sisälle.

Kiepin tiimi auttaa

Suomen rajojen ulkopuolelta saapuvana sinua varmasti askarruttavat monet asiat, kuten työ- ja oleskeluluvat, terveyspalvelut, kielen oppiminen ja tulkkauspalvelut, perheenyhdistäminen ja tukien hakeminen. On kyse sitten suomalaisesta verokortista, pankkitilistä tai ajokortista, Kiepissä osataan neuvoa sinua. Yhteystiedot-sivulta löydät Kiepin koko tiimin, ole rohkeasti yhteydessä, ja tule juttusille.

Ota yhteyttä meihin!