Hyppää sisältöön
Laiturilla makaava tyttö

Kuusamon kaupungin kuukauden kesätyöpaikat

Kuusamon kaupungin kuukauden kesätyöpaikat opiskelijoille ja työttömille työnhakijoille

Kaupungin toimialoilla on tarjolla myös pidempikestoisia kesätyöpaikkoja eli kuukauden kesätyöpaikat. Näiden osalta työaika on sovittavissa nuoren ja rekrytoivan yksikön kanssa kahdesta viikosta kuukauteen. Kuukauden kesätyöt ovat tarkoitettu kuusamolaisille 15-29 vuotiaille, esimerkiksi ammattiin opiskeleville, tutkinnon suorittaneille, korkeakouluopiskelijoille tai työttömille työnhakijoille.

Haku kaupungin toimialojen kuukauden kesätyöpaikkoihin on päättynyt!

Mikäli tarvitset apua kesätyön hakemisessa, ole rohkeasti yhteydessä työllisyyspalveluihin.

Kuusamon kaupungin kuukauden kesätyöpaikat

 • Tehtävänimike: Liikennepuiston ohjaaja
  Työtehtävät: Liikennepuiston ohjaaja vastaa yhdessä muun henkilökunnan kanssa puiston turvallisesta toiminnasta, polkuautojen kunnosta sekä lasten ohjaamisesta ja opastamisesta. Sadepäivinä ohjaajille osoitetaan muita töitä liikuntapalveluista.
  Avoimia paikkoja ja ajankohta: 1 hlö ajalle 3.-28.6.2024 ja 1 hlö ajalle 1.-31.7.2024
  Kesätyöntekijältä toivomme: Tehtävässä onnistuminen vaatii joustavaa otetta työntekoon, aktiivista ja vastuuntuntoista työotetta sekä liikennesääntöjen hallintaa. Eduksi luetaan kielitaito.

 • Tehtävänimike: Lastenhoitaja
  Työtehtävät: Lastenhoitaja vastaa lasten ikä- ja kehitystason mukaisesta hoidosta, kasvatuksesta ja opetuksesta yhdessä muun työtiimin kanssa. Käytännössä työ on lasten perushoitoa ja hoivaa, esim. askartelun ja leikkimisen ohjaamista, ulkoilun valvomista, lasten auttamista pukeutumisessa ja ruokailussa, sekä yhteistyötä vanhempien kanssa.
  Avoimet paikat ja ajankohta: 9 hlöä kesä- ja heinäkuun välisenä aikana. Kuukauden työjaksot kaupungin eri päiväkodeissa toiveiden/tarpeiden mukaan.
  Kesätyöntekijältä toivomme: Toivomme, että sinulla on jo alan koulutusta tai opiskelet alaa parhaillaan. Olet myös vastuuntuntoinen, oma-aloitteinen tiimipelaaja, joka viihtyy lasten parissa.

  Tehtävänimike: Varhaiskasvatuksen avustaja
  Työtehtävät: Päiväkodin lapsiryhmässä perushoitotilanteissa avustamista, lasten kanssa leikkimistä, lukemista ja touhuilua sekä sisä- että ulkotiloissa, yhdessä päiväkodin muun henkilöstön kanssa. Päivittäistä työtä on myös osittain ryhmätilan siisteydestä ja hygieniasta huolehtiminen sekä osallistua päiväkodin ruokahuoltoon mm. kattamalla ja siistimällä.
  Avoimet paikat ja ajankohta: 9 hlöä kesä- ja heinäkuun välisenä aikana. Kuukauden työjaksot kaupungin eri päiväkodeissa toiveiden/tarpeiden mukaan.
  Kesätyöntekijältä toivomme: Positiivista asennetta, omatoimisuutta sekä intoa tutustua päiväkotimaailmaan ja työskentelyyn lasten parissa – tervetuloa joukkoomme!

 • Tehtävänimike: Päiväkotiapulainen
  Työtehtävät: Kirkkokedon esiopetuspäiväkodissa keittiötehtävät (kattaminen, tarjoilu, astiahuolto ja keittiön siisteys) ja avustavat tehtävät lapsiryhmässä.
  Avoimet paikat ja ajankohta: 1 tai 2 hlöä. Työn ajankohta sijoittuu ajalle 3.6.-6.8.2024.
  Kesätyöntekijältä toivomme: Ruokapalvelu- tai kasvatusalan koulutus tai kokemus eduksi. Hygieniapassi suositeltava.

 • Tehtävänimike: Museotyöntekijä
  Työtehtävät: Museotyöntekijä avustaa museon päivittäisissä toiminnoissa kuten näyttelyjen rakentamisessa, rakennusten ja ympäristön huoltamisessa sekä opastamisessa. Tehtävä on aitiopaikka Kuusamon kotiseutumuseon arkeen ja alueen hienoon historiaan.
  Avoimia paikkoja ja ajankohta: 1 hlö ajalle 3.-30.6.2024 ja 1hlö ajalle 1.-31.7.2024.
  Kesätyöntekijältä toivomme: Aktiivinen, ulospäin suuntautunut työote, historiakiinnostus ja kielitaitoa (englanti, ruotsi tai saksa).

 • Tehtävänimike: Sisällöntuottaja
  Työtehtävät: Sisällöntuottaja tuottaa sisältöä kulttuuritoimen digitaalisiin palveluihin: atla.fi ja Karhuntassun sovellukset.
  Avoimia paikkoja ja ajankohta: 1 hlö ajalle 3.-30.6.2024
  Kesätyöntekijältä toivomme: Kiinnostusta kulttuuria ja luontoa kohtaan. Vahva tietotekninen osaaminen.

  Tehtävänimike: Näyttelyvalvoja
  Työtehtävät: Näyttelyvalvojan tehtävänä on valvoa ja esitellä Kuusamotalon Kaamos- ja Utugallerioiden näyttelyjä sekä osallistua kulttuuritoimen muuhun työhön. Odotamme kiinnostusta taidetta ja kulttuuria kohtaan.
  Avoimia paikkoja ja ajankohta: 1 hlö ajalle 3.-30.6.2024 ja 1 hlö ajalle 1.-31.7.2024
  Kesätyöntekijältä toivomme: Monipuolinen kielitaito luetaan eduksi.

  Yksikkö: Musiikkiopisto
  Tehtävänimike: Kesäsoittaja
  Työtehtävät: Kesäsoittaja osallistuu yhdessä muiden kesäsoittajien kanssa ilon tuottamiseen kuusamolaisille ja matkailijoille sekä päiväkodeille ja palveluasumisen asukkaille. Ammattimaisessa ohjauksessa harjoittelette ohjelmistoja, joita esitätte eri puolilla Kuusamoa. Tehtävä on aitiopaikka Kuusamon kesätapahtumiin ja sen keskeisiin toimintaympäristöihin.
  Avoimia paikkoja ja ajankohta: 2 hlöä 3.-28.6.2024 ja 2 hlöä 1.-31.7.2024
  Kesätyöntekijältä toivomme: Tehtävässä on eduksi aktiivinen musiikin harrastaminen, halu esiintyä ja oppia uutta, tuottaa soittamisellaan iloa kuusamolaisille ja matkailijoille.

 • Tehtävänimike: Matkailuneuvoja
  Työtehtävät: Matkailuneuvonta ja Karhuntassun näyttelyiden opastaminen.
  Avoimia paikkoja ja ajankohta: 1 hlö ajalle 3.6.-30.6.2024, 1 hlö ajalle 1.7.-28.7.2024 ja 1 hlö ajalle 29.7.-25.8.2024.
  Kesätyöntekijältä toivomme: Työssä tarvitaan asiakaspalveluasennetta, tietoteknistä osaamista ja kiinnostusta Kuusamoa ja kulttuuria kohtaan. Lisäksi kielitaitoa (englanti, ruotsi tai saksa). Aiempi työskentely matkailuneuvonnassa katsotaan eduksi.

  Tehtävänimike: Kesätyöntekijä
  Työtehtävät: Karhuntassun kansainvälisen matkailu- ja kulttuurikeskuksen valokuvausassistentin, litteroijan ja digitaalisten aineistojen arkistointitehtävien hoito. Työssä on mahdollisuus tutustua ammattivalokuvaajan työhön ja avustaa Kuusamon alueella tehtävillä valokuvausmatkoilla esim. kuvauspäiväkirjojen valmistelu ja seuranta, avustaminen kuvauskalustoon liittyvien asioiden suhteen, sekä kuvien arkistointi ja mahdollisuuksien mukaan myös skannaus ja kuvankäsittely. Työssä pääsee tekemään myös käsikirjoituksiin ja aineiston keruuseen liittyviä tehtäviä, joten hae rohkeasti ja saat monipuolista työkokemusta tulevaisuutta varten!
  Avoimia paikkoja ja ajankohta: 1 hlö ajalle 3.-30.6.2024.
  Kesätyöntekijältä toivomme: Ennakkoluuloton ja ”can do” -asenne, jolloin oppii monipuolisia työtehtäviä mukavassa työyhteisössä. Microsoft Office -ohjelmat tulisi olla hyvin hallinnassa (PowerPoint, Excel, Word). Kiinnostus valokuvaukseen on plussaa.

 • Tehtävänimike: Kesätyöntekijä
  Työtehtävät: Kaupungintalon infopisteen asiakaspalvelutehtävät mm. asiakkaiden neuvonta paikan päällä infopisteessä, sähköpostitse, puhelimitse ja kaupungin chatissa.
  Avoimia paikkoja ja ajankohta: 1 hlö, ajankohta tarkentuu myöhemmin.
  Kesätyöntekijältä toivomme: Asiakaspalveluhenkisyyttä, tiimityöskentelytaitoja, joustavuutta ja reipasta asennetta.

 • Tehtävänimike: Viestinnän kesätyöntekijä
  Työtehtävät: Kuusamon kaupungin kesätyökampanjan monikielinen ja monikanavainen viestintä.
  Avoimia paikkoja ja ajankohta: 1 hlö ajalle 3.6.-4.8.2024
  Kesätyöntekijältä toivomme: Uskallat heittäytyä erilaisiin työtehtäviin etkä pelkää tehdä asioita ensimmäistä kertaa. Sopii myös koulutuksen loppuvaiheessa olevalle opiskelijalle.

 • Tehtävänimike: Kesätoiminnan ohjaaja
  Työtehtävät: Kesätoiminnan suunnittelua, järjestämistä ja ohjaamista lapsille ja nuorille, kesäharrastuksiin saattelua.
  Avoimia paikkoja ja ajankohta: 1 hlö ajalle 3.6.– 31.7.2024, 2 hlöä ajalle 3.6-30.6.2024, 2 hlöä ajalle 1.7.-28.7.2024
  Kesätyöntekijältä toivomme: Aktiivinen työote, hyvät vuorovaikutustaidot ja halu toimia lasten ja nuorten parissa monikulttuurisessa yhteisössä. Työ tapahtuu työparitoimintana ja työssä tukena on myös muu työyhteisö.

 • Tehtävänimike: Puistopuolen kausityöntekijä
  Työtehtävät: Puistoissa ja leikkikentillä nurmikon leikkuuta, haravointia, roskien keruuta, kukkien hoitoa, rikkaruohojen kitkentää ja avustavia puistojen huoltotöitä. Ulkotyötä parhaimmillaan!
  Avoimia paikkoja ja ajankohta: 4 hlöä ajalle 3.6.–30.6.2024, 4 hlöä ajalle 1.7.–31.7.2024,
  3 hlöä ajalle 1.8.–31.8.2024 ja 2 hlöä ajalle 1.9.–30.9.2024.
  Kesätyöntekijältä toivomme: Reipas ote fyysiseen työhön. Seuraksesi saat mukavat työkaverit. Eduksi on oma kulkuneuvo, jolla pääset liikkumaan kohteesta toiseen. Työvaatetus järjestyy työnantajan puolesta. Oma-aloitteisuus, huolellisuus ja täsmällisyys plussaa!

Kysy lisää kesätöistä!