Hyppää sisältöön
Perhe piknikillä

Perheen kanssa Kuusamoon

Kuusamo on perheille paras. Turvallisuus, luonnonläheisyys ja monipuoliset harrastukset sekä nuorten palvelut varmistavat lasten ja nuorten viihtyvyyden.

Oppivelvollisuus

Suomessa on oppivelvollisuus 18-vuotiaaksi saakka. Perusopetus alkaa sinä vuonna, kun lapsi täyttää seitsemän vuotta, ja kestää yhdeksän vuotta. Peruskoulun jälkeen nuoren tulee hakeutua opiskelemaan joko kymppiluokalle tai toisen asteen koulutukseen.

Perusopetusta tarjoaa yhdeksän eri koulua ympäri Kuusamoa. Kyläkouluja on lopetettu ympäri Suomen, mutta Kuusamossa pieniä kyläkouluja on vielä olemassa. Koulukyydit noutavat lapset pitkienkin välimatkojen päästä, joten Kuusamossa voi valita asuinpaikkansa syrjempääkin.

Lakisääteisten opintojen ajan kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa on maksuton kouluruokailu. Oppilashuoltoon sisältyy maksuton terveydenhuolto sekä erityistarpeista huolehtiminen. Koulunkäynti on myös maksutonta siihen asti, kun nuori täyttää 18 vuotta. Koulukuljetukset ovat myös maksuttomia perusopetuksen aikana.

Aamu- ja iltapäiväkerhoissa lapset saavat turvallista, ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän vanhempien työaikojen mukaan.

Varhaiskasvatus

Lapsen varhaiskasvatus tapahtuu päiväkodissa tai perhepäivähoidossa. Lapsi oppii ja kehittyy turvallisessa ympäristössä ikätovereidensa kanssa. Kuusamossa voi valita lapselle hoitopaikan myös vuorohoidossa vuorotyössä käyville vanhemmille. Lasten päivähoitoon sisältyy ruokailu ja välipalat, mutta päivähoito on maksullista. Päivähoitomaksut määräytyvät perheen koon ja tulojen mukaan.

Kysy koulutuksesta